2015. szeptember 30., szerda

A kis fekete


Kis fekete ruhája mindenkinek van, azt hiszem. Az az univerzális darab, ami jó dolgozni, rendezvényre, színházba, barátnőzni, randizni, talán csak spportoláshoz nem vesszük fel. Meg a Tescoba. Oda semmiképp. 1926-ban tette közzé  Coco Chanel  egyszerű, rövid fekete ruháját a Vogue-ban. A magazin által megjelentett „Chanel Ford” névre keresztelt ruha a T-modellhez hasonlóan minden társadalmi réteghez szólt, a Vogue szerint „minden nő ízlésének megfelel”. Az enyémnek egész biztosan, bár az én kis fekete ruhám nyáron nem annyira praktikus, inkább egyáltalán nem, de akkor meg ki akar ilyet hordani? Viszont lassan eljön az ideje, októbertől májusig elég gyakran fog kikerülni a szekrényemből.

Az is jó a kis feketében, hogy bármilyen kiegészítővel hordható, mindig más arcát mutatja. De ez a blog még mindig nem a ruhákról, hanem az ékszerekről szól, a bevezető azért volt, mert két kis fekete fülbevalót szeretnék mutatni nektek. Szeretem a  színes, látványos ékszereket, de van, amikor csak valami egyszerűre, mégis nagyon mutatósra vágyom. Ilyenkor jöhetnek a kis bogyók bármilyen színben, illetve a fekete fülbevalók bármilyen fazonban. A két legújabb darab szintén mindenhez passzol, pont olyan praktikusak és mutatósak, mint a kis fekete ruha. A matt fekete achát talán egy kicsit hétköznapibb, a hópehely obszidiánnal és kis csillogós rondellel kombinált talán kicsit elegánsabb, de ízlés dolga, és de gustibus non est disputandum, mint tudjuk. A matt achát fülbevalót Meskán is megtaláljátok!

Mára nem irodalom jut, hanem muzsika, a jobbik fajtából, stílszerűen valami kis fekete a varázshegyen innen és a varázshegyen túl! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése