2011. július 31., vasárnap

Fekete-fehér

Nagyon nem bírok magammal, az elmúlt egy-két hétben állandóan csinálnom KELL valamit. Két napig otthon voltam, sem eszközök, sem anyagok, de az agyam folyamatosan járt, hogy mihez tudnék kezdeni, amint Szegedre érek. Ma hófehér karkötő és koromfekete könyvjelző született. Tenyésztett gyöngyből, ónixból, hópehely obszidiánból.



Ebből a tenyésztett gyöngyből a múlt héten készült fülbevaló is, hamarosan megy Meskára, csak valami jó kis nevet kéne kitalálnom. Ametiszttel is csodaszép lett.

25!

Nagyon szépen köszönöm az első 25 embernek, akinek tetszett az oldalam. Ahogy ígértem, Pistivel nagyon komolyan kisorsoltuk a fülbevalót, épp csak közjegyzőt nem hívtunk.:) Mészáros Zsuzsa Marietta mostantól egy édes kis holdkő fülbevaló boldog tulajdonosa.Gratulálok!
Segítsetek, legyen 50  a következő cél! Emelem a tétet, az ötvenedik is kap valami szépet, és az első ötvenből is sorsolunk újra! Még ma kitalálom, mi legyen a jutalom, várom az ötleteket itt vagy Facebookon! :)

2011. július 30., szombat

When you say nothing at all

Egy kedves ismerős pakolta ma ki Facebookra ezt a zenemuzsikát, szerintem nem sejtve, hogy az egyik legkedvesebb ééééééééééédes filmem legkedvencebb betétdalát posztolja éppen. Az ééééédes filmek megérnének egy külön bejegyzést, tesó szerintem a hanglejtést is hallja, amikor olvassa.:) Nem ám csak egyszerű romantikus, mert azokat nem nagyon szeretem, hanem annál sokkal több, minimum egy Hugh Grant vagy Julia Roberts kell hozzájuk.
Mivel megint nem Szegeden vagyok, hanem anyáéknál, így hiába jelent meg  a lelki szemeim előtt a zene első hangjaira egy nyaklánc, amit szeretnék megcsinálni, anyag és eszközök hiányában egyelőre esélytelennek tűnik. Na de holnap este! :) Vagy mondjuk jövő hét után, ha élőben is beszabadulok a gyöngyös Kánaánba, nem csak webáruházakon keresztül, és összefogdoshatom és kiválogathatom azokat a gyöngyöket, amik ehhez a zenéhez kellenek....alig várom, hogy megmutathassam! :) 
És hogy mindenki tudja, mi indított így be(bár gyanús, hogy enélkül is tudja mindenki): 

2011. július 28., csütörtök

JÁTÉK!!!Hódítsuk meg a fészbúkot! :)

Nagy ötletem támadt, olyan világmegváltó fajta. Irigykedve nézegettem a szebbnél szebb ékszeres, kajás, táskás, mindenes oldalakat a fészen, és csak az járt a fejemben, hogy de jó nekik, hogy van ilyen oldaluk! Aztán jött a nagy megvilágosodás, igazi heuréka-élmény, és rájöttem, hogy ilyet én is tudok csinálni! A nyári szünet, úgy tűnik, kicsit lelassítja az agyműködésem. De azért működik.:)
 Elkészült az ékszerek saját FB-profilja, itt megnézheted , és rögtön játszanék is, hogy felpörögjenek az események. Nem tudom, mennyi időt illik adni, hogy bekerüljön egy-egy oldal a FB nagy körforgásába, de türelmetlen vagyok és lelkes, valamint van egy csomó ismerősöm. Noch dazu nekik is vannak ismerőseik, akikkel megoszthatják, hogy önálló életre keltek a kincseim. Vagyis JÁTÉK!!! Amint az oldal Facebook-követőivel elérjük a bűvös 50es számot (ne tegyük azért az elején túl magasra a mércét), valaki gazdagabb lesz egy csodaszép holdkő fülbevalóval. Ő az:

A holdkő áldásos hatásairól a tegnapi bejegyzésben olvashattok. 
Úgy gondoltam, szép sorban írom a neveket, aztán ha meglesz az ötven, fogom az uram kalapját, beledobom és kihúzok valakit, akinek remélem, szerzek ezzel egy jó napot! :) 

2011. július 27., szerda

Levendula és a telihold

Áprilisban volt a legjobb barátnőm esküvője, az ebéd helyszínéül ezt választották. Egy nagyon ügyes dekoros lánynak köszönhetően  provanszi hangulatban tölthettük a délutánt, ahonnan persze nem hiányozhatott a levendula sem. Azzal, hogy én is lehozhattam egy cseréppel, teljesen le lettem véve a lábamról. Persze szegénykém nem bírta a panelklímát, de jövőre mindenképp gondoskodom az utánpótlásról és kitalálok valami nagy okosságot, hogy meg is maradjon.
Néha úgy érzem, az őrületbe kergetem a környezetemet a levendulamániámmal, de azt hiszem, ez már így marad.:) Tesónak például egyszerű a dolga, tudja, hogy ha jön haza Montpellier-ből, nekem csak egy zacskó levendula kell. Na jó, nem, de az mindenképpen kell! :)
A levendula pedig úgy kerül az ékszeres blogba, hogy az egyik kedvenc kövem színéről mindig eszembe jut. Ma újra előkerült, vele együtt pedig a holdkő és a hematit is, és újra megcsináltam egy szettet, amit nagyon szerettem. A karkötő ötletét Judittól kaptam, neki csináltam az elsőt, de annyira gyönyörű, hogy nem lehet nem felfűzni újra és újra.

Ezek még az előző szett képei, sajnos ma sem tudtam igazán jó képeket csinálni, hol süt a nap, hol nem. A mostaniban a holdkő egy icipicit kisebb, mint az ametiszt, de nagyon szép így is.
Az ametiszt hatásairól már volt szó, nézzük most a hematitot és a holdkövet.
A hematithez hozzárendelhető csakra:  gyökércsakra 
Csillagjegy: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő 
Sokan "vérkőként" ismerik. Magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, általában jó segítség a vashiánnyal szemben.A hematit alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök, visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémákesetében. Véd az érelmeszesedéstől, használatával a vérömlenyek és véralvadékok sokkal gyorsabban elmúlnak. Aranyér esetén is alkalmazhatjuk. 
Ez a kő fokozza a test regenerációs képességét, tehát hasznos segítség lábadozáskor. Regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését. 
Elősegíti a sebek gyógyulását, még az égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak a segítségével. 
A rendszertelen menstruáción is javít. A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas. 
A hematit használatával javíthatunk életminőségünkön, fokozódik vitalitásunk.

Aki holdkő ékszert vesz magára, gyakran előfordul vele, hogy nőiességgel kapcsolatos kérdésekkel találkozik. Csábítóvá, befogadóvá, lágyabbá válik. A holdkő hajlamosít a várandósságra is. Feltörő érzelmek, sírás is jellemezhetik a holdkő okozta érzelmeket.
Teliholdkor nem szabad használni!
A Hold fényével érdemes feltölteni, éjjel kell kitenni egy kék, vagy ezüst fényű alapon, esetleg vízben a Hold fényére. A vele töltött ezüst ékszer is átveszi a Holdkő rezgését.
Gyógyhatásai
Jól hat az agyalapi mirigyre, bélrendszerre, azon belül is a folyadék felszívódást segíti. A bőr vízellátását javítja (száraz bőrűek,ha isznak, jobban felszívódik a felvett folyadék. A vízbe is érdemes lehet holdkövet helyezni!)
A csigolyákra jó hatása van. A különböző fekélyeket, pl a gyomorfekélyt is jó irányban befolyásolja. Segíti a mértegtelenítést, és a női jellegű hormonok képződését. 
A belső egyensúly, a harmónia köve, különösen nőknek. Kislányoknál szélsőséges érzelmeket, túlérzékenységet, hisztit, kényességet is okozhat, inkább felnőtt hordja.  Segíti a félelem leküzdését, és fokozza a lelki érzékenységet is. 

2011. július 26., kedd

Akció

Tegnap este megszállt valami és villámgyorsan csináltam öt nagyon hasonló fülbevalót. Édesek lettek, nekem nagyon tetszenek. Maradt egy gondolat erejéig a macskás vonal is, csak hogy tesóm boldog legyen.;) Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve gyorsan nyitottam egy akciós polcot a Meskán, lentebb vettem még néhány ékszernek az árát is. Úgyhogy csak tessék, tessék! :)
Meg is mutatom a tegnapiakat, hogy lássátok, miről beszélek.

Viszont most egy kicsit talán elég volt a csiszolt meg mindenféle gyöngyökből. Három kis (?) csomaggal jött ma a postás, bennük ametiszt, tenyésztett gyöngy, jáde, hematit, holdkő, ónix, kagylóhéj gyöngyök, úgyhogy lesz mivel játszani, azt hiszem! 

2011. július 25., hétfő

A gyűrűk ura

Csalóka kicsit a cím, nem gyűrűket csináltam. De tegnap este, amíg az első rész ment a tévében, kipakoltam magam elé a köveket és vártam, mit hoz ki belőlem Aragorn és Galadriel és Frodó és Gandalf. A végeredmény két fülbevaló és egy karkötő lett. A fülbevalóknál nem tudtam szabadulni a  koralltól, annyira szeretem és annyira szép, hogy tegnap is egyértelmű volt, hogy főszerepet kap. Egy kis ónix és egy kis hematit is képbe került. Elég pepecs munkák ezek a lógós fülik, de megérik a vaksiskodást.

A karkötő jádéból és howlitból készült, howlit a csíkos és a dunakavicsos. Imádtam ezeket a köveket, de egyikből sem maradt annyi, hogy önmagában elég legyen valamire, fülbevalót pedig nem szerettem volna csinálni belőlük, Így összeraktam, ami a kis dobozomban volt és vidám kis karkötő született virágos kapoccsal.

2011. július 24., vasárnap

Cirmos cica, hajj! :)

Tesóm legendásan retteg a macskáktól. Meg a galamboktól és a tehenektől, de a nagy egészben ez a kettő most mindegy.  A "retteg" talán nem is jó szó, valami olyasmit élhet át, mint én a békákkal kapcsolatban. Annyi különbséggel, hogy a békás sztori érthető, a macskás azonban erősen vitatható. :) De gyanús, hogy ez már így marad.Tegnap (vagy ma? nem tiszta az elbeszélés, sokkos állapotban van, azt hiszem) benézett egy macska a fürdőszobája ablakán és jól egymásra ijesztettek. Én pedig már akkor tudtam, hogy jó testvérhez méltón ma macskás dolgot fogok feltölteni. Hozzáteszem, én sem szeretem a macskákat. De ez a fityegő annyira aranyos, hogy nem tudtam nem megvenni és felhasználni.
Az ismeretségi köröm nagy részéhez hasonlóan elég sokat olvasok, és soha nincs kéznél könyvjelző. Ilyenkor jönnek a buszjegyek, vonatjegyek, szórólapok, ne adj' isten papírzsepik. Vagy (leírni is szörnyű!!) a behajtott könyvlapok, szamárfülek. Viszont mióta elkezdtem könyvjelzőket készíteni, általában nincsenek ilyen gondjaim, mindig valami szép lóg ki az épp aktuálisból.

2011. július 22., péntek

Esőerdő

Még valamikor tavasszal csináltam magamnak egy ehhez hasonló fülbevalót. Nagyon szeretem, jól kihasználható, szép kis darab. Tegnap pedig rendet raktam a gyöngyös cuccok között, és találtam még két alapot.Nem hagytak nyugodni, muszáj volt összeraknom egy, az enyémhez hasonló párat, hátha másnak is megtetszik.
 Nagyon nagy munka volt ez a rendcsinálás, de ha az ember kap egy gyönyörűséges asztalt, hogy ne a földön ülve kelljen gyöngyöznie, akkor arra nem lehet csak úgy rádobálni mindent. :) Az alapok mellett még jó néhány érdekes és elfelejtett kincs előkerült, ők is jönnek majd szépen sorban.

A varázshegyen innen és a varázshegyen túl...

Ő a Fekete Lamour. Ezt a nevet kapta  ez az ónix fülbevaló. Ha már elkezdtem a múltkor a quimbys vonalat...:) Mondjuk még a Hoppá! jutott eszembe róla.:) Szép, elegáns, egyszerű kis fülbevaló született, de sokszor csak ennyi kell. Az ónixot nagyon szeretem, bár lassan már mindenre ezt írom. Pedig van ám olyan kő, ami egyáltalán nem érint meg, jellegtelennek, semmilyennek tartom, leginkább csak kérésre veszem elő. Na az ónix nem ilyen!

És nézzük, mire is jó az ónix a szépsége mellett:
Az ónixhoz hozzárendelhető:
Csakra : gyökércsakra
Csillagjegy : Nyilas, Bak, Vízöntő
Elem: föld
Gyógyhatása: Az ónix erős hatással van az agy tevékenységére, így példáulAlzheimer - kór, epilepszia, valamint apatikus állapotok kezelésére használhatjuk.
Javítja a koncentrációt és az analitikus gondolkodást.
Hat a fülre, ezért alkalmazzák belsőfülbetegségek, fülzúgás, nagyothallás vagy hallás romlása esetében is.
Hatással van minden daganatféleségre. Az ónix véd a negatív befolyásoktól és energiáktól, csökkenti befolyásolhatóságunkat, segíti a természetes egót, megszünteti a negatív érzelmeket.
Bánat és melankólia (melyek szintén a negatív energia megtestesülései) esetén is hatásos.
Használhatjuk a szem könnyezése vagy látásgyengeség esetén is.
Az ónix erősíti immunrendszerünket, véd a fertőzésektől.
Fokozza a koncentrációnkat és az öntudatunkat.




2011. július 20., szerda

Ametiszt

Az ametiszt elég gyakran előkerül nálam, hol magamtól, hol kérésre. Nagyon szeretem a színét, akár világos, akár sötétlila. Most épp ez a tündéri kis fülbevaló készült belőle. És azt találtam ki, hogy ahogy tegnap a  jádénál, most ennél is keresek egy kis infót a hatásairól, hogy megkönnyítsem a döntést, ha valaki ez alapján választ ékszereket.




Az ametiszthez hozzárendelhető:
Csakra: gyökércsakra, koronacsakra, napfonat csakra
Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak
Az ametiszt felhasználási területe rendkívül széleskörű. Javítja az agy koncentrációs képességét, segít a migrénes rohamok esetében.Mivel az ametiszt elősegíti az ellazulást, használata javallott alvászavarok ellen. Kiegyensúlyozó hatással van  a belső nyugtalanságra. Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére.
Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását.
Segíti a látást, sőt a színvakság gyógyítására is használják.
Élénkíti a hasnyálmirigy működését, serkenti az immunrendszert, enyhíti a torokfájást.
Erősíti a légutakat és segít a tüdő megbetegedéseinek leküzdésében.
Hat az idegekre és az izületekre, elősegíti a kötőszöveti húzódások gyógyulását.
Az ametisztet a "szenvedélyek kövének" is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van.
A térenergia harmonizálására is gyakran használják .

2011. július 19., kedd

Jáde szivárvány

Ez a kő és ez  karkötő másodszor tér vissza. Nem szeretem majdnem ugyanazt kétszer megcsinálni, de ebből az első sajnos olyan, mintha el sem készült volna.  Bár ha a pozitív oldalát nézem, akkor eddig ez az egyetlen ékszerem, amit elkavart a posta.  Más kalandjaim folyamatosan vannak velük, de elhagyniuk még csak ezt sikerült. És ezt most le is kopogom, és mindenféle varázslatokat végzek, hogy így is maradjon. Ettől még persze bosszús vagyok, mert nagyon várták, én pedig nagy szeretettel küldtem, de hátha nem fordul elő többet. És hátha valakinek nagy örömet fog okozni. 






Nézzük kicsit, mire is jó a jáde, amellett, hogy gyönyörű színes karkötőt lehet csinálni belőle. :) 
A jáde a tisztaság és a nyugalom jelképe. Keleten nagyra értékelik, a lelki béke bölcsességét jelképezi. A szívcsakrával társítják, növeli és táplálja a szeretetet.
Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot. 

 A jáde lehetővé teszi , hogy olyanná lehessünk, amilyenek igazából vagyunk, feléleszti bennünk a rejtett tudást.
A jáde erősíti az idegeket, feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású, a kiegyensúlyozottság érzetét kelti. Visszaadja belső békénket és nyugalmunkat.
A jádéhoz hozzárendelhető a Bika, Rák, Mérleg és a Halak csillagjegy, ezért ezekben a jegyekben születetteknek szerencsekövük. 

Kagylók kékben (vagy zöldben)

A kagylógyöngyökről már mondtam, mennyire szeretem. Ez a szín az egyik nagy kedvenc. Nem is igazán tudom, hogy kék vagy zöld. Leginkább attól függ, hogyan esik rá a fény. Két szett készült belőle, az egyik színben harmonizáló teklagyöngyökkel, ebben van karkötő, nyaklánc és fülbevaló is. A  másik ónix gyöngyökkel, karkötőre már nem futotta a kagylókból, úgyhogy ez a szett nyakláncból és fülbevalóból áll.





2011. július 18., hétfő

Újra itthon

Ha ez nem egy ékszeres blog lenne, akkor most hosszú áradozás következne Veszprémről. Így viszont csak rövid lesz.:) Veszprém gyönyörű, ez a fesztivál pedig... évek óta nem csalódunk. Naponta 4-5 koncert, olyan zenekarok, amiket valószínűleg sehol nem hallanánk és látnánk...szóval aki teheti, ne hagyja ki, legalább egyszer kötelező.
És akkor ékszer. Még Veszprém előtt egy este készült egy szett, amit készíteni is élmény volt. Szeretem ezeket a szép, színes köveket, jó látni, ahogy egy zacskó kék-rózsaszín négyzetből ékszer születik. Festett howlit, tibeti ezüst köztesek, csiszolt gyöngyök kerültek bele, minden, ami a kezembe akadt.:) Az akasztó ezüst, a karkötőt és a nyakláncot T-kapcsok zárják. Viheted, ha szeretnéd! :)



A fények megint furcsák, mindent megpróbáltam, ennyi telik most a konyhától.:) Ha előbújik a nap, lehet, hogy újra próbálkozom.

2011. július 14., csütörtök

Veszprém

Vasárnapig Utcazene Fesztiválon vagyunk.:) Még egy fogót sem hoztam, de már agyalok, hol lehetne venni. És betegesen bámulom a csajok ékszereit az utcán, szerencsére sok van és csodaszépek. :) Van egy-két új ötletem!

2011. július 11., hétfő

Csak a színe legyen vörös!

Valahogy a Quimby dala jutott eszembe erről a fülbevalóról. Vajon miért? Még a múlt héten szereztem ezeket a csodaszép alapokat Renitől, köszönet érte. Két párat, úgyhogy erősen érik valami más színben is a dolog! 



Ez a szépség Dunaharasztiba költözik hamarosan, de nemsokára lesznek tesói.:)

2011. július 10., vasárnap

Még egy kis mantra

Kata kérte, megcsináltam, ez lett belőle. Lapis lazuli, mert a nagyon kedves vevő kedvenc köve, császárkő, mert szép, és az OM. És ezüst akasztó. Remélem, tetszeni fog! :)

2011. július 9., szombat

Rózsaszín-lila köd

Nagyjából ez a köd szállt rám, mikor elkezdtem a gyöngyöket válogatni a nyaklánchoz. Vagyis nyakláncOKhoz, merthogy rögtön kettő is született. A különbség csak annyi, hogy az egyiken bőr, a másikon rézlánc a kiegészítő a gyöngyök mellett. Gyönyörű gyöngyök, rózsaszín, mályva, lila, és a sok bronz, mind egyesével válogatva... Szerintem csodaszép. Még soha nem csináltam ilyen nagy golyós nem ásványos sok fémes láncot, de gyanús, hogy jó sok színben megcsinálom még, nagyon tetszik.


Ilyenkor este már olyan nehezen tudok jó képeket csinálni, furák a fények, és a stúdió a konyhaasztal.:) 

                    Aztán csak úgy levezetésként készült még három gyönyörűséges tigrisszem medál is.:)

Kecskemét

Három napig anyáéknál voltam Városföldön. És persze bekavarodtam kétszer Kecskemétre, ilyenkor pedig muszáj útba ejtenem "a" gyöngyös boltot. Tudtam, mit akarok, tudtam, hova nyúljak, elhatároztam, hogy nem csábulok el, ehhez képest persze sikerült megint megduplázni a rá szánt összeget. Viszont szerintem nagyon megérte, csodákat vettem. Rózsaszín, lila, bronz... ha ma elkészülök teljesen, vagyis rákerül a bőr, akkor még este megmutatom, mi készül! :)

2011. július 6., szerda

Om mani padme hum

Volt ma egy bringás beszerzős köröm, gyönyörűséges kiegészítőket vettem, és persze egyből neki kellett állnom "dolgozni". Vettem hasonlóakat, mint a múltkori nagy szerelem gyöngykupakok, úgyhogy újra jöhetnek az édes pici fülbevalók! Meg a picit nagyobbak is... A picurkák akasztóval kb. 3cm, a nagyobbak kb. 6cm hosszúak.
Szabad a vásár! :)



Bettinek megtetszett (nem is csodálom!),  ez már az övé! :)

Párizs, Párizs

Ha lenne egy csomó pénzem és oda utazhatnék, ahova szeretnék, először még mindig Párizs lenne a cél. Ötödszörre is. Tesóm szerint csak turistának lenni jó Párizsban, de én ugye az vagyok.:) Úgyhogy nekem jó! Lenne. Vagy lesz egyszer megint. Vagy sokszor. Addig meg maradnak a párizsos kis kincseim, amik időről időre előkerülnek és nagyjából havonta muszáj valamit összeraknom, amin figyel egy kis Eiffel-torony!







A könyvjelző a héten Győrbe költözik. Köszönöm! :) 

2011. július 5., kedd

Amik elborítják a lakást

Tegnap kicsit pakolásztam, próbáltam valami rendszert találni az ékszerek között. A fülbevalókkal majdnem teli lett az asztal. Ha a medálra azt mondtam, hogy sokszor elég egyetlen kiegészítőként, akkor a fülbevalóra ez duplán igaz. Azt hiszem, a legnagyobb kedvenceim. Általában ásványokból készülnek, de néha találok más gyöngyöket is, amiknek nem tudok ellenállni. Az akasztó legtöbbször ezüst, néha nem, de ha valaki szeretné, szívesen kicserélem bármelyiket.






És amik ugyan elkeltek de nekem nagy szerelmek lettek már a készítésük során, épp ezért tervben vannak továbbiak, ha sikerül gyöngykupakot szereznem (elvileg holnap sikerül):



Gyanús, hogy holnap megint fülbevalók jönnek, annyi, de annyi van! :)