2011. július 27., szerda

Levendula és a telihold

Áprilisban volt a legjobb barátnőm esküvője, az ebéd helyszínéül ezt választották. Egy nagyon ügyes dekoros lánynak köszönhetően  provanszi hangulatban tölthettük a délutánt, ahonnan persze nem hiányozhatott a levendula sem. Azzal, hogy én is lehozhattam egy cseréppel, teljesen le lettem véve a lábamról. Persze szegénykém nem bírta a panelklímát, de jövőre mindenképp gondoskodom az utánpótlásról és kitalálok valami nagy okosságot, hogy meg is maradjon.
Néha úgy érzem, az őrületbe kergetem a környezetemet a levendulamániámmal, de azt hiszem, ez már így marad.:) Tesónak például egyszerű a dolga, tudja, hogy ha jön haza Montpellier-ből, nekem csak egy zacskó levendula kell. Na jó, nem, de az mindenképpen kell! :)
A levendula pedig úgy kerül az ékszeres blogba, hogy az egyik kedvenc kövem színéről mindig eszembe jut. Ma újra előkerült, vele együtt pedig a holdkő és a hematit is, és újra megcsináltam egy szettet, amit nagyon szerettem. A karkötő ötletét Judittól kaptam, neki csináltam az elsőt, de annyira gyönyörű, hogy nem lehet nem felfűzni újra és újra.

Ezek még az előző szett képei, sajnos ma sem tudtam igazán jó képeket csinálni, hol süt a nap, hol nem. A mostaniban a holdkő egy icipicit kisebb, mint az ametiszt, de nagyon szép így is.
Az ametiszt hatásairól már volt szó, nézzük most a hematitot és a holdkövet.
A hematithez hozzárendelhető csakra:  gyökércsakra 
Csillagjegy: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő 
Sokan "vérkőként" ismerik. Magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, általában jó segítség a vashiánnyal szemben.A hematit alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök, visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémákesetében. Véd az érelmeszesedéstől, használatával a vérömlenyek és véralvadékok sokkal gyorsabban elmúlnak. Aranyér esetén is alkalmazhatjuk. 
Ez a kő fokozza a test regenerációs képességét, tehát hasznos segítség lábadozáskor. Regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését. 
Elősegíti a sebek gyógyulását, még az égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak a segítségével. 
A rendszertelen menstruáción is javít. A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas. 
A hematit használatával javíthatunk életminőségünkön, fokozódik vitalitásunk.

Aki holdkő ékszert vesz magára, gyakran előfordul vele, hogy nőiességgel kapcsolatos kérdésekkel találkozik. Csábítóvá, befogadóvá, lágyabbá válik. A holdkő hajlamosít a várandósságra is. Feltörő érzelmek, sírás is jellemezhetik a holdkő okozta érzelmeket.
Teliholdkor nem szabad használni!
A Hold fényével érdemes feltölteni, éjjel kell kitenni egy kék, vagy ezüst fényű alapon, esetleg vízben a Hold fényére. A vele töltött ezüst ékszer is átveszi a Holdkő rezgését.
Gyógyhatásai
Jól hat az agyalapi mirigyre, bélrendszerre, azon belül is a folyadék felszívódást segíti. A bőr vízellátását javítja (száraz bőrűek,ha isznak, jobban felszívódik a felvett folyadék. A vízbe is érdemes lehet holdkövet helyezni!)
A csigolyákra jó hatása van. A különböző fekélyeket, pl a gyomorfekélyt is jó irányban befolyásolja. Segíti a mértegtelenítést, és a női jellegű hormonok képződését. 
A belső egyensúly, a harmónia köve, különösen nőknek. Kislányoknál szélsőséges érzelmeket, túlérzékenységet, hisztit, kényességet is okozhat, inkább felnőtt hordja.  Segíti a félelem leküzdését, és fokozza a lelki érzékenységet is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése