2016. augusztus 10., szerda

Oroszlánoknak



Mióta tudok olvasni, mindig az az első, hogy a kezem ügyébe kerülő magazinokban megnézem a horoszkópot. Az első perctől kezdve nem hiszek benne, hogy ugyanaz a pár mondat érvényes lenne rám, az Oroszlán barátaimra és a világban bárhol élő összes Oroszlánra, de biztos, ami biztos. 
Amit még ennél is jobban szeretek, azok a jellemzések. Amióta az elsőt olvastam, biztos vagyok benne, hogy én a legjobb jegyben születtem, ennél tökéletesebben nem is időzíthettem volna  (vagy a szüleim?) és a jellemzések telitalálatok. Nem mintha bármelyik másik jegy bemutatásában is ennyire elmélyedtem volna... lehetséges, hogy némelyikben szintén magamra ismernék, de minek, ha egyszer elsőre megvan a legjobb? (Jó, másodikra ott a Skorpió aszcendensem, rendesen nehezített pálya vagyok a környezetemnek.:)) 

De most komolyan, kinek ne hízelegne, ha ilyeneket olvas "magáról"?

"Legjellemzőbb tulajdonságai: jó szívű, szeretetre méltó, aki mindig ügyel arra, hogy valamiben a többiek fölé kerekedjen. "


"Lelkesedése magával ragadja a környezetét is"

"Alattomos, kicsinyes dolgokra képtelen. Ha támad, csak szemtől szemben teszi, és ezt várja el a világtól is."

"Alapvetően hiú, így nagyon szereti, ha dicsérik és csodálják. Ezt a csodálatot igyekszik nap mint nap kivívni magának. "
(Astronet) 

Ha esetleg ez nem lenne elég, rátehetünk még egy lapáttal: 


"Néhány jellemző tulajdonság címszavakban: őszinte, erős akaratú, nemes érzelmű, becsvágyó, kitartó, nagylelkű, igazságos, nyílt, elszánt, merész, uralomvágyó, előzékeny, bátor, vállalkozó szellemű, heves temperamentumú, befolyásolható, öntudatos, hiú."

"Élni szeret, és ha elismerik, tud élni hagyni is. Környezetét jól orientálja, azzal a feltétellel, hogy ő legyen a magja. Tud parancsolni, és tudja akaratát érvényesíteni. "

"Egy olyan világban, ahol a szabad vállalkozás zöld utat kap, az Oroszlán típusú embernek nem kell rettegnie. Vállalkozó szellemére, magabiztos fellépésére szükség van a világban. Ön személyével mer felelősséget vállalni azért, amit csinál, és a területért, amit megkap. Tud szervezni, és jó érzékkel választja ki az embereket egy-egy adott feladatra. Ha mindezt összekapcsolja szépérzékével, gyógyító, gondozó, pedagógus hajlamával vagy bármely, horoszkópjában hangsúlyos készséggel eredményes tevékenységet végezhet."
(Harmonet)

És ha valaki még mindig nincs meggyőzve, hogy a lehető legjobb jegyről van szó: 

"Félnek a középszerűségtől, ezért keresik a kreatív lehetőségeket és szerepeket, amikben vágynak megtalálni önmagukat, felfedezni, hogy kik is ők valójában."
"Miért szeressük?
  •     becsületesek és lojálisak
  •     a gyengék védelmezője és megmentője
  •     ritkán van rossz hangulatuk
  •     szeretnek adni
  •     spontán megnyilvánulásaikért
  •     kiállnak a párjuk mellett
  •     kiváló az intuíciójuk
  •     szívből jövően nyitottak és lelkesek
  •     igényesek, szeretik a jó dolgokat
  •   mesebeli hősök
  •     udvariasak és figyelmesek
  •     gyermekien naivak"
  • (NLCafé)
Jogos a kérdés, hogy kerülnek ide az ékszerek. Nem szoktam "csillagjegyes" ékszereket csinálni, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy eszembe nem jutna fölfűzni egy csomó hegyikristályt és azt mondani, hogy ez márpedig az Oroszlánok karkötője. Pont ezt gondolom erről, mint a napilapok horoszkópjairól: gyorsan el lehet adni, de nincs benne semmi. Legföljebb visszajön egy vásárban a helypénz. De mivel alapvetően ugye hiszek a kövekben, abban is hiszek, hogy össze lehet kapcsolni akár a csillagjegyeket is bizonyos kövekkel. De mivel sokfélék vagyunk, soha nem egy csillagjegy-egy kő párosításban gondolkodom. Ha olyan kérés érkezik, hogy "Szeretnék egy Mérleg karkötőt", akkor egész biztosan tapogatózom még egy kicsit és nem egy Mérleg karkötő születik, hanem egy személyre szabott.
Most fogtam a mindentudó könyvemet és összeszedtem az Oroszlánokhoz rendelt néhány követ, így készült ez a karkötő. 
Akad benne karneol, hegyikristály, citrin, jáspis, gránát és tigrisszem, minden, amit egy Oroszlán csak kívánhat! :) 


Gyorsan még a végére: nem fogok senkivel vitába bonyolódni sem az asztrológiával, sem a jellemzésekkel, sem az újságos horoszkópokkal kapcsolatban. Nekem ez játék, ha betalál, hurrá, ha nem, nem fogom a sorsom alakulását a csillagokra! Rendes Oroszlán ezt sosem engedné ki  a kezéből! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése