2012. október 13., szombat

Műhelytitok

Elmesélem, hogy készülnek a Pure Solution karkötőim. A már említett Sonja Heider Gógyító kövek könyve című művét hívom ilyenkor segítségül. 

Kezdjük egy idézettel. "...nem az egyes tünetekkel vesszük fel a  harcot, hanem az embert olyan egységes egészként szemléljük, amely egy bizonyos területen problémákkal küzd. Ezek a problémák igen különböző természetűek lehetnek, viszont mindig egyformán vonatkoznak testre, lélekre és szellemre. Az adott személyiség figyelembevételével mindhárom terület nagyszerűen kezelhető a gyógykőterápiával."

Ezzel a szemlélettel  mindenki számára megtalálhatjuk a megfelelő köveket. A könyvben nagy segítségemre  van az analízislap.Ezt használom akkor is,ha egy bizonyos embernek készítek karkötőt és akkor is, ha valami konkrét problémára keresek köves megoldást.
Először összegyűjtöm a tüneteket, az egyes tünetekhez megkeresem a megfelelő köveket. Általában ilyenkor 7-8 ásvány akad fenn a rostán. Itt jövök én a képbe. Ha 7-8-10 különböző ásványt tennék egy karkötőbe, akkor egyrészt a különböző hatások(egy kő soha nem egy területre hat) összekeveredhetnének, másrészt... nem lenne szép. És azért valljuk be, egy ékszernél nem utolsó szempont, hogy jól is nézzen ki. A végére 3-6 kő marad, amiből aztán megszületik egy újabb karkötő. 
Nézzünk egy konkrét példát. Bátran írom, mert tudom, hogy anyukám úgyse olvassa a blogot. Nem egy internetguru, na. :) És persze ékszert sem hord, de majd fog. Van, akivel nehezebb dolgom van, anya ilyen. Tudjuk, senki sem lehet próféta a saját hazájában. De majdcsak föladja...:) Szóval. Visszérproblémák, műtét előtt. Visszérre: akvamarin, ametiszt, borostyán, hematit, heliotrop, karneol, opál, zafír, topáz. Nem rossz, már ezekből is tudnék válogatni, mondjuk egy borostyán-hematit-karneol kombó jól nézne ki. De itt nem állunk meg. Keresünk valami fájdalomcsillapítót is. Újra feltűnik az ametiszt, mellette aventurin, hegyikristály, gyémánt (na az nem lesz benne, attól tartok), jáspis, obszidián, füstkvarc, rodonit és turmalinkvarc. Hmmmm....Ismét csak nem rossz. Úgy néz ki, műteni kell, tart tőle. Tehát félelem. Aventurin, borostyán, kalcit, kiasztolit, krizokolla, jáspis,obszidián, opál, turmalin, hogy csak azokat soroljam, amik vannak itthon. Ezekből már lehet válogatni. Biztos, hogy belekerülnek azok a kövek, amik többször föltűnnek. Vagyis ametiszt, aventurin, borostyán, opál, turmalin.  Na ez az a pont, ahol már nem elég a képzeletem. Most úgy érzem, a borostyán nem illik bele a képbe. Ki kell raknom egymás mellé a köveket és megnézni, passzolnak-e. 
Tévedtem. Nem is rossz. Át kell gondolnom.Ha magamnak csinálnám, egész biztos, hogy menne a borostyán is. Anyának... nem tudom. Nagy könnyebbség ilyenkor, hogy olyan emberről van szó, akit ismerek. Vagy nehezített pálya, a fene se tudja. Azt tudom, hogy szereti a borostyánt, vagy legalábbis valamikor szerette. A sárgát meg... Estig kitalálom.:) 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a leírás. Nálunk pont fordítva volt, én a köveket először csak a szépségük miatt kezdtem el használni és anyukám kezdett érdeklődni a hatásuk iránt.
    Ő ma is rendszeresen használja őket. Pl. Amióta megismerte a Gránátot, nem használ fejfájásra fájdalomcsillapítót.
    Valahogy eddig én nem nagyon készítettem vegyes kövekből semmit, de lehet, hogy anyun én is kipróbálom! :)

    VálaszTörlés