2016. november 10., csütörtök

Stabilan, egyensúlyban

Rózsakvarc, hegyikristály, ametiszt, aventurin, karneol, ónix... ezek a kövek elég gyakran kerülnek elő nálam. Van azonban néhány olyan is a tarsolyomban, ami elég ritkán akad a kezembe. Valamiért valamikor hozzám került, talán már készült is belőle valami, aztán a fiók(ok) mélyén landolt. Ilyen az aragonit is, méltatlanul elfeledve hevert a jádék között (miért pont ott?). És ha már így összeszoktak, arra gondoltam, továbbra is jádét választok hozzá társnak, így született meg ez a karkötő: 

Mivel tényleg ritkán használom, mindenképp beszéljünk kicsit az aragonitról. 
Ha hinnénk abban, hogy bizonyos csillagjegyekhez bizonyos kövek passzolnak, akkor az aragonit a Bak köve lenne. A csakrák közül a gyökércsakra és a napfonatcsakra rendelhető hozzá. Nem árt, ha ezek a csakrák (is) harmonikusan működnek, hiszen a napfonatcsakra "felel" például  a kreativitásért, az önértékelésért,  a nyitottságért, a gyökércsakra a fizikai erőért, a biztonságért, azért, hogy megálljuk a helyünket a mindennapokban. 
Az aragonit türelemre és elfogadásra tanít, ellensúlyozza a túlérzékenységet, elűzi a haragot és az érzelmi stresszt. Erőt és támogatást biztosít. Nyugtat és kiegyensúlyoz; helyreállítja a harmóniát, és a rezgések magas spirituális szintre emelésével felkészít a meditációra, míg a fizikai testet energiával tölti fel.
Ideális társa tehát a jáde, ami visszaadja a belső békénket, nyugalmunkat, kiegyensúlyottá tesz, és szintén segít (többek között)  a napfonatcsakra harmonizálásában. 
Ha szívesen olvasnál még a csakrákról, ide kattintva megtalálod a korábbi írásaimat és ékszereimet.
Gondolom, ti sem tudtátok nem észrevenni, hogy ez a karkötő is elefántos lett. Nem, nem azért, mert berendeltem egy csomó elefántot és most muszáj valamit kezdenem velük.:) Egyszerűen csak ennyi kiegyensúlyozó és biztonságot növelő hatás mellé adta magát, hogy valami nagyon erős, nagyon határozott, nagyon stabil "kiegészítő" kerüljön. Mégiscsak stílusosabb, mint egy... szitakötő! :) 

forrás: http://prananadi-miskolc.hu/gykovek.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése