2016. november 14., hétfő

Energiabomba

Azt hiszem, nem csak én érzem mostanában, hogy kicsit nehezebben szedem össze magam reggelente, kicsit nyűgösebb vagyok napközben, éjjel viszont sokszor nehezen alszom el vagy idő előtt fölébredek. Én már bizonyítottan napelemmel működöm, lehúz, hogy a három órára jövő tanítványomnak már villanyt kell kapcsolni. De nem baj, már csak kicsit több mint egy hónap, aztán napról napra figyelhetem, ahogy egy-egy perccel tovább lesz világos. Meg egyébként is, reggel világosban indulok el itthonról, úgyhogy nincs nagy baj. :)
Mégis éreztem, hogy elfér valami kis energialöket, elő is kerestem a saját hegyikristály-karneol karkötőmet, amivel korábban EBBEN A BEJEGYZÉSBEN találkozhattál. 
Igen, tudom, persze, akkor még nem tudtam, hogy az enyém lesz, pedig a vonzalom abban a pillanatban kialakult köztünk, amikor elkészült. Aztán hosszas és kitartó ismerkedés után úgy döntöttünk, együtt maradunk. És ha már elővettem, akkor (mivel elég sok dolga volt idén) pont megérdemelt egy kis tisztítást. Ez több módon is történhet, elég részletesen összeszedtem korábban, ITT ELOLVASHATOD. 
Én folyó vízzel átmostam a karkötőt és a marokköveket is, majd következett a füstölő, végül egy üvegtálban kikerültek az erkélyre. Talán a telihold is jó lesz neki, mire fölkelek, addigra pedig már a napkeltén is túl leszünk. 
Az viszont nem járja, hogy benyúljam magamnak a karneol összes jótékony hatását, szívesen töltök fel mást is pozitív energiákkal! Sőt, hogy ráerősítsünk a karneolra, citrin és hegyikristály is került mellé. Hát… mint egy ásványi zöldturmix, vagy egy durva vitaminkoktél kövekből! J Igazi energiabomba.
És mindez egy kicsit részletesebben:
A karneol nagy energiával bíró stabilizáló kő, kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítésére valamint a kreativitás fokozására. Bátorságot ad, elősegíti a pozitív életszemléletet, az üzletben és más ügyekben is sikerre sarkall. Segít bízni önmagunkban és a megérzéseinkben.

Fejleszti  az elemzőképességet, és egyértelműsíti a megérzéseket. Meditáció közben eltávolítja az oda nem illő gondolatokat. Azokat, amikre azt szoktam mondani (már nem is emlékszem, kitől hallottam, de nagyon jó volt), hogy  legyenek ezek a gondolatok lufik, amik belebegnek a látóteredbe (jééézusom, a lebegésről eszembe jutott az AZ…), megcsodálod őket, örülsz nekik, de nem kapaszkodsz beléjük, hanem hagyod, hogy ellebegjenek. („És hopp, el is illant már…”)  Ez a kő hatékonyan véd az irigységtől, dühtől és a sértődéstől akár a sajátunkról van szó, akár máséról.
Fizikai síkon a női betegségekre hat, mint a fájdalmas vérzés, gyulladások, valamint anyagcsereproblémákra, vérrel és erekkel kapcsolatos gondokra. Lelki kimerültség esetén új energiát ad.
Pont illik  hozzá a citrin, ami hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza ez a rendkívül jótékony hatású kő. Meleget és energiát ad, nagyon kreatív. Az élet minden szintjén energiával tölt fel. A gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez fontos, nem győzöm hangsúlyozni, mekkora pénzmágnes! J Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, sikert és mindent, ami jó. A citrin körül bánatnak és negatív dolgoknak, gondolatoknak  nincs helye.

Önérzet önbizalom, önkifejezés- ezek mind erősödnek a citrin hatására. Jobban viseljük a kritikát, felismerjük benne az építő jelleget, ha van. Ha nincs, akkor meg nincs kritika, mert a bántást a citrin úgyse engesi a közelünkbe. Segít abban, hogy előre haladjunk, ne a múlton rágódjunk.
Megnyugtat, kibékít magunkkal, erősíti a belső nyugalmat („Békíts ki magaddal s magammal, hiszen te vagy a béke”- uramisten, hogy pörög ma az agyam…), így talán még abban is segít, hogy kialudd magad. Az enyémmel teszek egy próbát ma este! Mert persze, hogy van citrin karkötőm is!
A hegyikristályról már mindent tudunk, a lényeg most (is) az, hogy felerősíti az összes többi kő hatását, vagyis nekem olyan, mint a só, amit ha megfelelően adagolsz, segít kihozni az igazi ízeket.


Még egy pont ugyanilyenhez már/most nincs elég karneolom („Van úgy, hogy az embernek nincs elég köve…” – könyörgöm, valaki állítson le!!!), úgyhogy aki szeretné, gyorsnak kell lennie! ;) 

Forrás: http://prananadi-miskolc.hu/gykovek.html, Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése