2016. március 20., vasárnap

Megizzasztott!

Vannak ékszerek, amiket megálmodni és elkészíteni a világ legtermészetesebb dolga. Az első pillanattól tudom, mit akarok, tudom, hogyan csinálom meg és tudom, hogy pontosan az lesz a vége, ami a fejemben van. És vannak olyanok, amiknél az első és az utolsó pont stimmel, épp csak az a kis középső hiányzik. A "hogyan" hiányának az oka pedig legtöbbször az, hogy nincs hozzá megfelelő anyagom és egyetlen ékszerért nem biztos, hogy beszereznék egy nagyobb mennyiséget, esetleg az, hogy van valami halvány sejtésem, hogy is lenne jó, de valamiért a gyakorlatban mégsem működik. 
Így volt ez Ági karkötőjével is, nem mondhatom még mindig, hogy a képeken a legutolsó verziót látjátok, de terveim szerint már csak egyetlen apró simítás választja el a tökéletestől. Az is meglesz ma, csak épp fotózni már nem biztos, hogy sikerül. 
Látszólag ez nem egy nagy kérés. Adott volt a végtelen jel, ebből szeretett volna Ági valamit. Illetve nem valamit, hanem egy karkötőt fekete gyöngyökkel. 

1. Mondjuk damilon, hogy könnyen le- és fölvehető legyen. Na ez nem működik, mert a végtelenen nincs semmi kis bigyó, amibe belefűzhetném a damilt, így ha rákötözöm, ronda, ha átfűzöm alatta, még rondább. 

2. Bőrön, csúszócsomóval. A csomó már majdnem oké, de hol az a gyöngy, ami elég pici ugyan, de a lyuk rajta mégis akkora, hogy átmegy rajta egy vékony bőr? 
3. Kapcsos? Hmmmm... közeledünk... a rögzítés is megvan elméletben, de itt jön elő, hogy ezer éve nem csináltam sodronyos vagy hasonló ékszereket, isten tudja, hol vannak még stopperek, ha vannak egyáltalán. És akkor egyszer csak jött egy olyan megrendelés, ami miatt föl kellett túrnom, mindent, de tényleg mindent, ahol valaha ékszeres bigyók csak voltak, és hopp, a kezembe akadt egy zacskó, mindenféle régen használt és már elfeledett alkatrésszel. Már csak neki kellett állni és kis idő múlva elküldeni a végeredményt: 
 Elsőre persze nagy lett, ki kell vennem néhány szemet és ha már, akkor kicserélem a kapcsot is mágnesesre, hogy könnyebben felvehető legyen, és már kész is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése