2016. április 3., vasárnap

Kereszt/kérdés

Mostanában jó sok keresztes karkötőt láthattatok tőlem, ez a jövőben sem fog változni. Ha ilyen gyakran előkerül valami, akkor általában felmerül az a kérdés is, hogy "Miért?" A kis hercegnél ezt már nem is kérdezitek meg, akit még nem itattam át a mániámmal, előbb vagy utóbb azt is beszippantom.:) A keresztes karkötőkkel kapcsolatban is többször feltettétek. Három válaszom van a kérdésre, mindenki döntse el, melyik az, amelyik kielégítő a számára, amelyik a leginkább megfelel a vérmérsékletének, hitének, esztétikai érzékének, bárminek..:) 
1. Húsvét környékén nem igazán kérdés a kérdés, az ünneppel együtt jár a kereszt. (Számomra ez a legsutább.) 
2. Vallástól függetlenül a keresztet nagyon szép motívumnak tartom, mutatós forma, szívesen használom anélkül, hogy különösebben jelentést tulajdonítanék neki. Jól mutat a karkötőkön. 
3. A kolléganőm szeretett volna EGY DARAB keresztes karkötőt, de csak őrült nagy tételben találtam olyan keresztet, ami mindkettőnknek tetszett és a célnak is tökéletesen megfelelt. A többivel is történnie kell valaminek. :)  Mikor a mágneskapcsot is megtaláltam és megrendeltem, éreztem, hogy ez jó lesz így, ahogy van.
 Szedjük szét egy kicsit az eddig elkészülteket! 
Az elsőben (nem kronológiailag, csak kép szerint) összeér a keresztes móka és a Kívánság karkötők alapkoncepciója, egy fogyókúrát megtámogató karkötő a végeredmény. Howlit, prehnit és korall segíti a kedves megrendelőt, hogy elérje a célját. A fizikaiak mellett a lelki terhek lerakásában is jó szolgálatot tesznek ezek az ásványok. 


 A jáde és az aventurin elég gyakran kerül elő nálam, ebben a színpárosításban is, mindkettőt nagyon szeretem. Számos jótékony hatása mellett az aventurinról régen úgy tartották, hogy segíti Fortuna közbelépését is, abból baj nem lehet, ha van nálunk/rajtunk egy kicsi. Főleg úgy, hogy ennek a karkötőnek még nincs gazdája! :) 


Ha már szóba került a kronológia: ez volt az első. Illetve nem ez, hanem egy pontosan ugyanilyen, csak annyira megtetszett, hogy muszáj volt még egyet csinálnom belőle. Tigrisszem nagyon régen volt már a kezemben, nem árt egy kis ismétlés. Tüdő, légutak, ízületek, izommerevség... tökéletes egy...hmmm... egyedi módon fűtött irodában,  ülő munka mellett. Koncentráló képesség, döntéshozatal, túláradó energiák megfékezése, belső béke... nem rossz! A lávakőről is találok valamit idővel. Szintén vihető! 
 Ametiszt és rózsakvarc, mindkettőa kedvenc és gyakran használt kövek között, sokat is írtam már róluk, az ametisztről mondjuk itt, a rózsakvarcos ékszereket pedig itt találod. Ráadásul a rózsakvarc idén az év színe, ezt se felejtsük el! 
 Ezt a krizokolla-achát karkötőt pedig itt találjátok meg Meskán. Egyelőre T-kapoccsal záródik, de ez lecserélhető mágnesesre is, és akkor még az a minimális küzdelem is megspórolható, amit a T-kapocs használata jelent elsőre. Második próbálkozásra már mindenki simán megküzd a feladattal! :) Egy kis háttérinfó, szintén ismétlés néhány bejegyzéssel korábbról: A krizokolla békés és éltető kő, segíti a meditációt és kommunikációt. Lehetővé teszi, hogy higgadtan fogadjuk el azokat a helyzeteket, amelyek állandóan változnak; és nagy belső energiát hív életre. Nyugtatja, tisztítja és energiával tölti fel az összes csakrát.

Serkenti az öntudatot és a belső egyensúlyt, magabiztossá és kellően érzékennyé tesz. Fokozza a személyes erőt, és ösztönzi a kreativitást. Legyőzi a fóbiákat, eltünteti a negatív gondolatokat, akinél szükséges, támogatja a motiváltságot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése