2016. február 7., vasárnap

"Mi a kedvenc állatod?"


Van néhány kérdés, amivel gyerekként is nehéz volt bármit kezdenem. Mi szeretnél lenni? (De komolyan... honnan tudjam? Így negyven felé legalább kezd körvonalazódni.)  Mi a kedvenc színed? (Csak egy lehet? Tényleg?) Mi legyen holnap ebédre? (Ha otthon vagyok, anya a mai napig mindig megkérdezi és továbbra sem tudom a választ.) Mi a kedvenc állatod? (Hát... olyanom sincs. Mostanában erősen vonzódom a pandákhoz és egy Golyó nevű bulldoglányhoz, de attól még sokat bírok! És néhányat nagyon nem.) 
Erre az utolsó kérdésre - velem ellentétben- nagyon sok ismerősöm kapásból rávágja a választ: az elefánt! 
Meg tudom őket érteni, tényleg van bennük valami. Hatalmas, erőteljes, titokzatos, bölcs... 
Ráadásul amikor kicsi, akkor hihetetlenül cuki. 
 

Két tarot lapon is előkerül, és bár mindkettő nagyon szép lap (ránézésre), egyik sem a szívem csücske, nehezen viselem a figyelmeztetéseket, még ha jól is jönnek legtöbbször. 
Nagyon szép elefántokat szereztem nemrég, és kivételesen az is lett belőlük most, aminek eredetileg vettem őket: karkötőket díszítenek. 
Mindkét karkötőnek howlit az alapja, az egyik fehér, a másik a másik a már megszokott kék howlit-korall párosítás. Mindkét kő hatásairól írtam már néhányszor, de nem árt egy kis ismétlés. 

A howlit a súlyproblémákkal küzdő emberek köve. (Persze nem csak, és nem mellesleg gyönyörű!)Segíti a fogyást és a salaktalanítást, emellett csökkenti a folyadékraktározást. Enyhíti a bélzavarokat, gyomorémelygést és a hányingert. Javítja az egyensúlyérzéket, enyhíti a rosszullétet, a kontaktmérgek okozta bőrirritációkat.
A howlit fizikai síkra gyakorolt hatását a lelkiekre kifejtett hatása támogatja: erősíti az akaratot és a kitartást, ezzel is támogatja a fogyókúrát. 
Csillapítja az elmét; kitűnő alváshoz vagy meditáláshoz. Nyugodt és értelmes kommunikációra ösztönöz. Erősíti az emlékezetet és serkenti a tudásszomjat.
A korallnak általános védelmező hatása van. Védelmet nyújt veszélyhelyzetekben és bátorságot ad. Különleges gyógyító, újrateremtő és élénkítővel rendelkezik. a vörös korall az otthon, a biztonság és a jólét köve. Vörös korall ékszert azért hordanak az emberek már ősidők óta, mert azt tartják, hogy elűzi a félelmet, pánikot és a depressziót. A vörös korall kiegyensúlyozottságot biztosít az ékszer viselőjének.

Az elefántos karkötőket Meskán is megtaláljátok itt és itt. :)
És persze most sem maradhat el az irodalom, ezúttal a zseniális Szabó Magdát hívom segítségül. 
"Egyszer azt mondtam neki, van az úgy, hogy az ember előtt letérdel a fehér elefánt, azaz eljön egy olyan pillanat, amikor valaminek az elvetése vagy elfogadása évtizedekre, esetleg örökre megszab az életünkben valamit, ritkán térdel le a fehér elefánt, de akkor helyesen kell dönteni, különben ég tudja, meddig kell várni, míg ismét arra jár, ahol mi vagyunk."



Az elefántos képek forrása a Pinterest. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése