2016. május 30., hétfő

"E koponyának egykor nyelve volt"

Vannak olyan motívumok, figurák, amik időről időre visszatérnek nálam. Vagy azért, mert nagyon szeretem őket, vagy azért, mert elképesztően nagy tételben rendeltem be valamikor, a mai napig van még például vagy 200 ezüst színű biciklim.:) És akad néhány olyan is, ami az elmúlt 5-6 évben nem véletlenül nem került a kezembe. A koponya ilyen. Nem érdekelt soha, hogy "trendi" vagy "jól eladható", valamiért nagyon tudatosan távol tartottam magam tőle. Amikor tetováláson gondolkodtam (vagy most, amikor újra gondolkodom), akkor sem merült fel, pedig ha keresnék valami statisztikát, biztosan azt találnám, hogy  a leggyakoribb tetovált minta a koponya. 
Aztán egy áprilisi estén hirtelen felindulásból rendeltem néhányat, majd rövidesen el is feledkeztem róla egészen addig, amíg az új postás be nem dobta a postaládámba. Rövid egyeztetés után első körben készült néhány karkötő lávakővel és/vagy acháttal. Már itt rá kellett jönnöm, hogy hiába minden ellenérzés, ez bizony tényleg egy dekoratív dolog és baromi jól néz ki ékszerben.  
Szerencsére nem csak én gondoltam így, sőt, kiderült, hogy velem ellentétben sokan nagyon kedvelik a  koponyákat. El is készült az első szett matt fekete achátból, egy hosszabb nyaklánc és egy pár fülbevaló lett a végeredmény. Azt nem mesélem el, mennyire szürreális érzés volt, mikor a szett fényképezésekor kiírta a gépem: "Pislogás felismerve!"  
 


 És hogy a hosszát is jól lássátok: 
A végén pedig álljon itt egy gyors JÁTÉK! (Amire igyekszem a Facebookon NEM felhívni a figyelmet...) Úgyis kíváncsi vagyok, vajon hányan olvassák végig a bejegyzéseimet.:) Azok közül, akik az én kiszámíthatatlan (mondjuk legyen 7 órás) csütörtök reggeli ébredésemig megírják itt a blogon egy megjegyzésben vagy a Facebook oldalon kommentben, hogy kinek melyik művéből származik a címben lévő idézet, valaki egy fekete koponyás fülbevaló boldog tulajdonosa lesz. 

És hogy teljes legyen a kép, álljon itt kicsit hosszabban is: 
"koponyának egykor nyelve volt, szépen tudott dalolni; s hogy vágja földhöz e pimasz, mintha Káin állkapcája volna, ki az első gyilkosságot elkövette. Egy államférfi agya is lehetett, kinél most e szamár különb cselszövő; egy olyané, ki az Úristent is rászedte volna; nem meglehet?"

Update: A random.org segítségével sorsoltam, a fülbevaló Varga Katalinhoz indul majd! :) 

6 megjegyzés: