2018. január 4., csütörtök

Békakirályfi

kép innen
Karácsony előtt elkapott a láz, hogy mostmár aztán tényleg csináljak valamit. Amint láttátok, az utóbbi hónapokban kicsit háttérbe szorultak az ékszerek, de jelentem, visszatértem, és igyekszem viszonylagos rendszerességgel szállítani a szajrét! Remélem, sokatoknál nem múlt még el a függőség! :) 
Szóval a  nagy valamitcsinálásban a kezembe akadt egy csomó állatos fityegő, ráadásul valami megmagyarázhatatlan okból rendeltem novemberben békásat is. 

Gyűlölöm a békákat. Igen, a kis cuki (???) levelit is. Mindet, kivétel nélkül. Úgyhogy erre tényleg nincs más magyarázatom, mint a tudat alatt megtervezett sokkterápia, szembesülni vágyás a  szörnyű félelmemmel, meg ilyenek. 
Az egész onnan indult, hogy kb. 10 éves lehettem, mikor a szüleim építkezni kezdtek. A tesómmal nem voltunk olyan nagyon rosszak (nem kérek megerősítést az ősöktől, ez így van az én fejemben és kész.:) ), csöndben játszottunk a sóderrakásnál. Azt hiszem, homokvárat építettünk. Egyszer csak (ahogy már ezerszer korábban) benyúltam a kis kezemmel a sóderbe, kivettem egy marékkal, és tisztán emlékszem, hogy a következő gondolat futott át a fejemen: "Nahát, hogy kerül egy vizes nejlonzacskó a homokba? És hogy nem durrant ki? "  Kihúztam a kezem, kinyitottam, és egy borzasztó nagy (az évek múlásával és az elmesélések számával egyenes arányban növő), gusztustalan barna varangy pislogott rám. 
Sikít, zokog, eldob, berohan a leendő szobájába, elbújik a sarokba és órákig ott gubbaszt. A margóra jegyzem meg csak, hogy a "leendő szoba" enyhe túlzás, ugyanis csak az alapok álltak, fal sehol, de mindig elmondattuk anyáékkal, melyik lesz a miénk.
A békákhoz való hozzáállásom nem változott semmit az évek alatt, az általuk kiváltot reakcióim sem. Ha komolyan békákat kellett volna csókolgatni, akkor nekem inkább sose kellene királyfi! 
Viszont a fülbevaló nagyon helyes lett, épp csak egy kis zöld jáde, egy borzasztó béka, és már kész is! 
Hamarosan felkerül Meskára jó sok fülbevalóval és nyaklánccal együtt, de ha megtetszik, jelezd nyugodtan addig is! 

Update: EZEN A LINKEN máris megtaláljátok Meskán. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése