2017. május 2., kedd

Búcsúajándék

Mindenféle megrendelést nagyon szeretek, mert mindannyian személyre szabott ékszerre vágytok. Magatoknak vagy ajándékba, megerősítésnek, emlékbe, az összetartozás jeleként. Most egy szívemnek különösen kedves kérés érkezett, hiszen kicsit elfogult vagyok a  pedagógusokkal, még akkor is, ha... szóval még akkor is, na. 
Egy kedves ismerősöm keresett meg azzal, hogy a gyermeke osztálya idén búcsúzik a tanító nénijétől és szeretnének neki valami szép emléket. Őszintén: persze, jó ilyenkor a gravírozott toll meg a cukorkatartó, örül is neki az ember, de nagyjából fogalmam sincs, kiket takar a 12.A 2007-2011... Vagy bármelyik hasonló. De az igazán személyes ajándékok mások, ilyenkor érzi az ember, hogy neki szánták, rá gondoltak, fontos volt, hogy valóban emlékezzen évek múlva is.
Megkaptam az összes kis búcsúzó csillagjegyét, ebből kellett dolgoznom. És a végeredmény: 
 Tigrisszem a Nyilasoknak, holdkő a Bakoknak, ametiszt a Szűzeknek, hegyikristály az Ikreknek, aventurin a Bikának, rózsakvarc a Ráknak, jáde a Mérlegnek, citrin az Oroszlánnak (miért az egyik kedvenc kövem vajon? ) fluorit a Vízöntőnek és karneol a Kosnak. A rózsakvarc szívet nem kell magyarátnom, azt hiszem.
Természetesen egy-egy csillagjegyhez több ásvány is tartozik, erről már sokszor írtam, arról is, hogy mit gondolok a vásárban kapható Oroszlán-karkötőkről (amit a Délmagyar napi Oroszlán-horoszkópjáról), de így egészen különleges érzés volt a születési kövekkel dolgozni. 
 A nyaklánc mágneskapoccsal záródik. Menyasszonyi ékszereket szoktam ezzel a kapoccsal csinálni, garantáltan nem hagyja el a boldog tulajdonos még akkor sem, ha egész éjjel táncol. Kivéve persze Renáta, de neki ráégethetném a kezére a cuccait, akkor is megtalálná a módját, hogy megszabaduljon tőlük. ♥
A karkötő gumis damilra készült, itt is előkerül az összes kő, igaz, itt csak egyszer, de egy karkötő lényegesen kisebb ugye, mint egy nyaklánc. ;)
Természetesen ezt is egy plusz rózsakvarc díszíti, hogy még egyértelműbb legyen az összetartozás a nyaklánccal. Ha amúgy nem lenne az. 
Kedves ismeretlen tanító néni, kívánom, hogy amikor felveszi ezt az ékszert, jusson eszébe az a 22 kisgyerek, akiket eddig kísért az úton és gondoljon rájuk olyan meleg szeretettel, amivel ez az ékszer készült Önnek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése