2021. május 16., vasárnap

A hónap köve: a gyöngy

 Kimaradt az április. Pedig kész volt a terv, kész volt pár ékszer is, kész voltak a fotók is és mégis. Szerencsére így 40 fölött már sokkal megengedőbb vagyok magammal és a saját magam állította szabályokkal szemben (is), úgyhogy csak két napig evett a fene, aztán elengedtem. És tessék, majdnem a május is kimaradt.:) 
Persze, mert azzal együtt, hogy már imádok itthon lenni és remélem, ez így is marad (nem az imádás, hanem az itthonlevés), teljesen elvesztettem az időérzékemet. Tegnap írta egy ismerősöm, hogy epervásár van, ha esetleg most is keresnék, én emg vissza, hogy köszi, de korai az még, hol vagyunk még az eperlekvártól? Hát basszus, itt, benne a szezonban, tavaly ilyenkor már teljesen kétségbe voltam esve, honnan lesz lekváreprem. (Nem lett sehonnan, ezer forintos cuccból nem főzök lekvárt.) 
Vagy ugye dobálja fel a FB az emlékeket és igen, ez bizony már a borfesztivál ideje. Lenne. Nem mondom, hogy nem morzsoltam el egy könnycseppet sem, ez  a felismerés elég szarul érintett, pláne megspékelve azzal, hogy idén SEM veszek Orsiékszert a hídivásárban, nem sétálok át a hídon a rétesemért, nem hisztizek a tömeg miatt, nem kap el az eső a híd közepén, nem iszom egy rozéfröccsöt az Eke pincénél és nem beszélgetek órákig Zsóka nénivel/Balázzsal/a seriffel...:( Hogy nem kell kitalálnom, honnan nézzem a melyik koncertet. Szóval ez ilyenkor, amikor beüt, tényleg sírásig hiányzik. 




Úgy mennek a hetek, hónapok, hogy észre sem veszem, és közben annyi minden történik! Csak most épp egy szűkebb környezetben, mint az előző 42 évben. 
Áprilisban oltást kaptunk, soha nem éreztem magam egyszerre ennyire rosszul fizikailag és ennyire jól lelkileg. Megkezdődött a munka a kis kertemben, és ha megkezdődik, akkor nincs megállás, minden szabad percem ott töltöm, ezért is megy ki a fejemből, hogy itt is dolgom lenne. 
Mindegy is, nem ragozom, két mondat a gyöngyről és a képek, meg az ígéret, hogy júniusra összeszedem magam itt is. :) 
A gyöngy segít a konfliktusok feldolgozásában, tudatosítja a traumákat, oldja a feszültséget. H amással nem, azzal, hogy ránézel és annyira szép, hogy hopp, el is szállt minden bánatod. :) 
Ha  a "nőiesség" szóhoz kellene ékszert párosítanom, az rózsakvarcból vagy tenyésztett gyöngyből készülne. 




2 megjegyzés:

  1. Megbocsájtjuk Neked az elmaradást Ancsa. 😊 Gyönyörűek ezek a gyöngy karkötők. A menyasszonyi ékszereimet biztos, hogy ilyenekből szeretném majd. 🤍

    VálaszTörlés