2014. április 27., vasárnap

Szakrális csakra

A csakrákról már volt korábban néhány bejegyzés, itt olvashatjátok őket.. Az egyik kedvenc karkötőm, amit szinte minden nap hordok, a csakrák harmonizálását segíti. Most kérésre a szakrális csakra került előtérbe, amely a köldök magasságában található. Ez a csakra z ősi, soha ki nem haló érzelmek, a szexuális energiák és az alkotó erők központja. Természeti eleme a víz, ami az asztrológiában az érzelmek területének felel meg. A szakrális csakrán át lépünk kapcsolatba a természet egészét átszövő megtermékenyítő és a befogadó energiákkal. Úgy érezzük, az állandó teremtőfolyamatok részévé váltunk, ami bennünk érzéseket ébreszt és alkotótevékenységre ösztönöz.
A test szintjén ez a vesék és a hólyag méregtelenítő, kiválasztó tevékenységében jelenik meg. A lélek szintjén pedig a megtisztulás egyik formája az, amikor megszabadulunk érzéseinktől, melyek eddig gátoltak minket abban, hogy életünket újrakezdjük.
A színe a narancssárga, így a narancssárga ásványok segíthetnek abban, hogy ez a csakra harmonikusan működjön. 
Nem volt kérdés, hogy egyik nagy kedvencemet, a karneolt választom ehhez a karkötőhöz, és mivel túlspilázni sem akartam, egy nagyon egyszerű, de annál szebb karneol karkötőt fűztem  szívemnek kedves megrendelőnek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése