2012. december 23., vasárnap

Boldog karácsonyt!

Hát eljött. Azt hittem, így, hogy nem dolgozom, felkészültebben ér majd és nem lepődök meg, hogy jé, már karácsony van? De, egy kicsit sikerült. Mondjuk az igazi rádöbbenés két héttel ezelőtt következett be, mikor elképzelni sem tudtam, hogy jutok a rendelések végére, ha már csak két hetem van. De ennél nagyobb bajom sose legyen! Sikerült mindent időben elkészíteni, postázni, és remélem, sok kis csomag várja holnap új gazdáját a fa alatt. És azt is remélem, hogy akkora örömöt okoznak majd, amekkora szeretettel nálam készültek. 
Ez talán a harmadik olyan év életemben (nem egymás után), amikor érzem, milyen fontos az adventi időszak. Mert bár kívülről ott a rohanás, kapkodás, fejetlenség, ajándékok utáni hajsza (nekem ez kimaradt, ügyes voltam), kell, hogy belül lecsendesedjünk, elgondolkozzunk néhány dolgon, és megpróbáljunk nyugodtan, feszültségek nélkül, szeretetben állni a fa alatt. Nagyon nagy közhely, de ha ez sikerül, akkor talán át lehet menteni valamit ebből az érzésből a hétköznapokba is. 
A testvérem egy ideje külföldön él. Régebben volt egy karácsony, amit nem töltött itthon, de egy szép, hosszú levélben percre pontosan leírta december 24. forgatókönyvét, kezdve onnan, hogy anya reggel kiborul, hogy neki senki nem segít (nem igaz), azon át, hogy fater lázasan próbálja kideríteni, vajon melyik izzó éghetett ki a karácsonyfaégőn, odáig, hogy ki eszi le magát először halászlével (én). Úgy emlékszem, volt nagy sírás-nevetés, mikor felolvastuk Hugi levelét. Most itthon lesz, és ha szerencsém van, a csomagjai sem keverednek el átszálláskor és megkapom időben az ajándékomat is! :) (Neeeem, persze, hogy nem ez a legfontosabb, de azért na!) 
És nagyon várom, hogy holnap este a hálószobában keresgéljük a százmillió éves Betlehemi királyok lemezt (bakelit!!!), apa (vagy a Jézuska, ki tudja) megrázza a csengőt és boldog karácsonyt kívánjunk egymásnak! 
Mivel a bakelitet nem tudom idehozni nektek, fogadjátok szeretettel József Attila csodaszép versének (szerintem) legjobb megfilmesítését, különös tekintettel a "lángos csillag"-ra! 

Nagyon boldog , békés karácsonyt kívánok mindannyiótoknak! 
Kép forrása: http://www.szallasitthon.hu/szallas-karacsony-es-szilveszter-kozott

3 megjegyzés: