2013. március 23., szombat

Fúj a szél, fúj a szél, De morog a szél.

...Apró ez a szoba,
Mégis belefér.

Bár akár be is fejezhetné és lehetne tavasz, jó idő, napsütés, virágok, ilyesmi. De ha nem, hát nem, akkor maradok és hagyom, hogy elkapjon az ihlet! 
Szeretem nagyon az olyan rendeléseket, mikor megkapom a fő vonalakat, de azon túl szabad kezet kapok. Most ez úgy szólt, kétsoros, kék-zöld nyaklánc legyen. Napokig agyaltam, milyen kék, milyen zöld, milyen forma, aztán tegnap este (Trónok harca túladagolástól valószínűleg) egyszer csak bevillant, hogy mit szeretnék csinálni. (Halkan jegyzem meg, kerülget a kétségbeesés, mert rövidesen vége a második évadnak...) A végeredményhez kellett egy kis krizokolla, achát, howlit, akvamarin, lapis, és egy kis idő. Szerintem szép lett! :) 
 

A krizokolla önmagában is megfelel a kék-zöld kitételnek, nem mellesleg nagyszerű hatásai is vannak. Enyhíti a gyulladásokat, a lázat, csillapítja a menstruációs fájdalmat. Torok- és mandulagyulladás, rekedtség esetén is hatásos. Segíti az ellazulást, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát. 

A krizokollás szett mellett két lovas fülbevaló is készült: egy picike turmalin köves és egy akvamarin-krizokolla párosítással. 
     

1 megjegyzés: